xi'an-chengdu-lijiang-dali
Hallo allemaal!!
Het is weer even geleden dus moet gewoon even nadenken wat we hebben gedaan. Het is ook zo veel wat we meemaken!
In Xi'an zijn we zoals al eerder gezegt naar het terracotta leger geweest. Mega indrukwekkend en heel intressant. Xi'an heeft een oude stadsmuur nog geheel intact waar we overheen hebben gefiets. Hebben ons rot gelachen want we zatten op een tandem en werden uitgedaagd door twee chinese op een tandem. Dachten zekker dat blanken niet konden fietsen! nou dat denken ze nu niet meer!!!! ze zijn dik ingemaakt!
van Xi'an zijn we verder gaan treinen naar Chengdu. Hier hebben we eigelijk vooral gerelaxed. we hebben wat parken en marktenbekeken, en natuurlijk het hoogte punt: het pandaberen resort! Nou panda beren zijn geweldig, het enige wat ze doen is chillen en eten. (maar echt op een relax manier, check foto) We hebben na drie nachten de bus gepakt naar Lijiang. Het was een hele mooie rit door het echte china. het prachtige uitzicht werd ondersteund door snurkende, roggelende chinesen en een miauwende poes die ook op de bus zat. We waren blijdat we onze benen weer konden strekken nade 28 uur opte kleine bedjes.
In Lijiang sliepen we in de oude stad. Het was een te gek hostel dat gerunt werd door een echte mama! Een bazige, drukkemaar lieve vrouw. Het stadje is heel charmant met zijn kleine straatjes en riviertjes en we waren heel blij hier aan te komen na de drukje van de steden die we hiervoor hadden meegemaakt. We hebben hier ook een hike gedaan door de bergen (tiger leape gorge). Twee volle dagen hebben we geklomen en gedaald en ons leven geriskeerd maar het was het elke zweetdruppel waard! En dat waren er veel omdat we ook nog eens een extra twee uur verkeerdhebben gelopen. Uitslovers he! Vooral de terug weg was erg spannend. We reden op een zandweg waar ze volop aan het werk waren ongeveer halverwege de berg. Elke keer als we langs de rand reden, Keek jeeen paar honderd meter naar benden.En maar hopen dat de chauffeur geenfoutje maakt op deze hbbelige weg.
We hebben op de berg veel leuke mensen onrmoet en hebben hier nog een gezellig avond mee gegeten.
Wezijn ondertussen in Dali aangekomen en slapen in een heel leuk hoteltje voor maar 80rmd per nacht, is8,80 euro. Dit is een wat grotere stad dan Lijiang, maar wel een beetje in dezelfde stijl.Allemaal winkeltjes en typische chineese straatjes. Hier blijven wewaarschijnlijk 3 nachtjesvoor we naar Kunming vertrekken en richting de vietnamese grens gaan.
Tot snel!!!
Kus de hikers Michel en Elene
Gaaf hoor!!
Geniet er nog even van...
Hoi leuk verhaal hoor!
Toen ik het stukje van het fietsen las (de wedstrijd), moest ik erg aan opa Kreft denken!
Gek he?!
Dikke XX
Damn hee!! Hoe goed klinkt dit allemaal!
Genieten is 't enige wat wij kunnen zeggen..!!
Jeetje, dat is nog eens wat anders dan eieren zoeken!!!
Wat een leuk verhaal!! We zitten met z'n allen in Goirle en hebben het met plezier gelezen hihi..
Dikke paaskussen voor jullie
Ps Kees heeft paaseieren verstopt, maar we kunnen er twee niet meer terugvinden. Dus misschien kunnen jullie komen helpen...
Leuk verhaal en foto's!!! Geniet ervan!!
Fijne paasdagen gewenst natuurlijk ;)!
Liefs ons
heej avonturies hihi
wat hebben jullie toch weer veel leuke dingen gedaan!!!!
en mooie foto's gemaakt!!!
en een mooi verhaal geschreven!!!!
jammer genoeg gebeuren hier weinig bijzonders hihi
heel veel succes en veel plezier met jullie reis!!!!
kus lindsey
Ha Mich en Elene,
echt geweldig allemaal ! Gave verhalen en foto's, ben echt wel jaloers..Maar mijn tijd komt nog wel, haha ;)
Geniet ervan..
xx Nik
dag elene alles goed? lekker weer? bij ons gaat het goed op de waterman wij misen je wel hoor we hopen snel dat je weer trug bent gr jaap boersma
Hey hey! Alles goed daar? Klinkt echt ontzettend leuk allemaal. hele mooie foto's. Wel flink balen van je fototoestel... hoorde het van Maarten. Hebben jullie nog wat meegekregen van de aardbeving? Jullie zijn helemaal veilig en heel?
Kus kus Stefanie