thailand-maleisie
oke poging twee.. heb net een mega teks gewist!
Hoi Hoi allemaal
Het is wel weer tijd om wat te schrijven want we hebben weer zoveel meegemaakt dat we het zelf bijna niet meer kunnen onthouden! We waren gebleven bij de busrit naar bangkok. We zijn twee volle dagen in Bangkok geweest, genoeg dachten we toen we dag 1 door de stad aan het slenteren waren naar de hotspots en toeristische atracties. Te kort dachten we dag 2 toen we in een mega shopping mall in de bioscoop zaten! ; ) De bioscoop was overigens een hele culturen ervaring, wie wist dat ze voor de film begint een fimpje van de koning laten zien.. En wie wist dat je dan hoort te staan?
De volgende bus die we namen staat duidelijk in de top tien van ergste busreizen. Natuurlijk zat er iemand achter ons te kotsen, kon er 1 stoel niet naar achteren en net als je bijna slaap om 1 uur 'snachts heb je plas-pauze. Na een bus en wachten, na een bus en wachten, na nog een bus en wachten, na een boot en wachten, na een tuk-tuk een huisje, strand en slapen!! Het eiland waar we verbleven heette Koh Phangan en staat bekend om de full moonparty' s. We hebben hier gesnorkeld, gezont (nou ja, na de eerste dag waren we zo erg verbrand dat we de rest van de dagen ons aan het bedekken waren tegen de zon...)en niet naar de full moonparty geweest. NIET?? nee, michel en elene dachten als iedereen van het eiland daar zit maken wij een kampvuur en kopen we wat bier en maken we het gezellig... snap je.. Dus het kampvuur staat aan, het eerste biertje is open komt daar toch een storm aan!! haha nou je het was wel een leuk idee. Na 5 dagen eiland zijn we richting krabi vertrokken. Hier zijn we naar strand geweest, naar phi phi eilanden en hebben we gekajakt. Ondanks de regen die toch wel de gehele dag aanwezig was hebben we ons prima vermaakt. het kajaken op zee tussen de rotsen en de mangrove bomen was onwijs mooi en de woeste zeerit naar phi phi was ook een hele belevening. De golven waren wel een 3 meter hoog! We hebben ook rond Phi Phi gesnorkeld en nemo en al zijn vrienden in het echt gezien! Thailand was super leuk en misschien wel het favoriete land van elene. Maar het was tijd voor maleisie
We zijn gelukkig weer vlekkenloos de grens over gekomen en gelijk door gereist naar Penang. Niet echt de beste plek om in maleisie te beginnen vonden wij. Het eiland is een beetje suf. We hebben wat rondgewandeld en gescooter. We zijn naar een slangen-dierentuinje geweest wat wel erg grappig was ( serieus een slang zo dik als je bovenbeen en 6 meter lang gezien! foto bewijs komt later.) En echt heerlijke piza en pasta gegeten bij een klein italiaans tentje,dat tentje is wel even het noemen waard en niet alleen omdat we geen rijst en noodels meer kunnen zien! Na penang zijn we naar cameron highlands gereist. Een plek wat gelijk goed voelde. Het is een lief toeristse dorpje in de bergen. De eerste dag hebben we wat rond gewandeld en 's nachts voetbal (een wel gewonnen wedstrijd) gekeken, de tweede dag hebben we een jungle trip gedaan. De wandeling was heel erg leuk en we hebben de grootste bloem van de wereld gezien! Een paar zelfs, echt heel stoer! Na twee dagen zijn we naar kuala selangor gereist. Om dit dorpje zijn parken waar je vuurvliegjes kan zien. Je gaat op een bootje en je weet niet wat je ziet! Het is net kerstmis alleen nog bijzonderder omdat het kleine beestjes zijn die de lichtjes maken. Echt heel magie's en heel mooi. Na 1 nachtje zijn we naar kuala lumpur gereist. We hebben twee dagen door de stad gelopen, en 's nachts op een groot scherm midden in de stad een verdrietige nacht meegemaak, en tja ook nog even naar de bioscoop geweest. Dit keer kunnen we het niet onder een culturele noemer gooie maar de film was geweldig! Knight & day.
Ik zit dit berichtje te typen in melaka waar we twee dagen blijven voor we even gaan chillen op tioman eiland en naar huis komen. Waarschijnlijk is dit het laatse berichtje voor jullie de verhalen persoonlijk van ons horen dus allemaal nog even reageren dat vinden we leuk!
Dikke kus Michel en Elene
Geniet nog maar flink voor jullie terug komen. Kan niet wachten jullie weer te zien :)
Tot snel kus Tamara
Ben aan het aftellen :)
Geniet er nog van en ik kan niet wachten om jullie weer te zien.
xxxx
Wat zullen jullie het saai vinden als jullie terug zijn
maar de aardappels zullen wel weer smaken hoewel
ik van Liesbeth gehoord hebt dat ze jullie wil ontvangen met een rijsttafel.
Wat een prachtig gezicht lijkt me dat, al die vuurvliegjes, heb je dat nog kunnen fotograveren?
Ik hoop wel dat jullie als jullie weer terug zijn nog foto's op de site zetten.
Nog heel veel plezier en een goede reis terug.
Oeps, het is fotograferen!!
weer fijn om dit alles te lezen , tot later , kees ,
Het is alweer een interessant stuk, leuk om te lezen. Ik vind dat je goede reisverhalen schrijft, misschien kan je er wel een boek over maken als je weer thuis bent.
Bewonder jullie om zo'n reis te ondernemen.
Hoi Michel en Elene,
Bijna is het afgelopen met het heerlijke leventje van jullie , Vreselijk genoten begrijp ik , dus goed voor je verdere leven of komt er nog een reis aan?????
Steef en Veer zitten nu ook in jullie gebied en genieten!
Geniet van de laatse weken en tot snel .
Ha tot snel.
Dan eten we: aardappelen , spinazie en een gehaktbal .
Lekker he!
XX
nb Leuk verhaal ! Ben toch wel erg benieuwd naar de foto,s .
Ha daar allemaal ik lees dat het één groot avntuur is daar bij jullie. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie foto's en verhalen. Nog een paar dagen en dan zijn jullie weer in het dan hoop ik wat koelere nederland. We hebben hier een hitte golf gehad van een week of 3. Verder is allles goed en we missen jullie natuurlijk heel erg (geintje) xxxxxx pa
Hey hey!!! nog even een berichtje! Ben blij dat jullie bijna thuiskomen! Kunnen we eindelijk live de verhalen horen! haha! Bij ons is het nog steeds warm.. We zijn inmiddels ook weer terug van vakantie. Welke ook heerlijk was! En we hebben nog een nieuwtje! Dat hoor je zondag wel als we jullie weer zien! Dikke kus Stefanie