Vietnam, Cambodja naar Laos
Hallo Luitjes!!!
Zal metteen beginnen met ons avontuur !! Vanuit Saigon zijn we met de boot over de Mekong naar Cambodja gegaan, We hadden een zingende tourguide die zowel in het engels, chinees en uiteraard in het vietnamees kon zingen, dat was een leuke meevaller. Doordat we over de rivier gingen zagen we veel van het leven naast de rivier. De mensen wonen eraan, vervoeren hun eten over de mekong, gooien hun afval erin,laten hun waterbuffalo's erin zwemmen en wassen zich erinen we vermoeden ook dat ze hun behoefte erin doen.. Maar we hebben al onze prikken in nederland gekregen, dus als we de kans kregen sprongen wij er ook in!! Lekker zwemmen terwijl er een drol voorbij komt drijven. (gelukkig nog niet meegemaakt) .
Na een lange vermoeiende reis kwamen we uiteindelijk in Phnom Penh aan, de hoofdstad van Cambodja. Cambodja heeft een constante hittegolf dus dat was even een zware tegenvaller, De stad zelf was ook even een zwaar tegenvaller, er was niet echt iets leuks tezien en ze hadden ongeveer een miljoen tuk tuk rijders. Als je s' ochtends om 8 uur, met 30 graden opweg was naar je ontbijt en ongeveer 30 tuktuk nerds vragen je do you need a tuktuk??? Nou dan wordt ik toch best even agressief haha. Ik (michel) ben toch al niet zo'n ochtend mens.
We dropten onze paspoorten bij de laos ambassade voor een visum en gingen in de tussentijd even de grote trots van cambodja bekijken in siemriep, De Ankor tempels,, Dit was best indrukwekkend, ondanks de super hitte. Na 2 dagen daar terug naar onze favo stad om onze paspoorten te halen en snel opweg naar het noorden richting laos.. We hebben een kleine tussenstop gedaan in Kratie om vervolgens door te gaan naar Don Det (laos-4000 islands).
Don Det is ongeveer het jamaica van Laos, iedereen is chill daar. een uur op je eten wachten is vrij normaal. We hadden een heerlijke bungalow aan het water met een veranda met 2 hangmatten ervoor. het ultieme vakantie gevoel!! Na Cambodja hadden we dat verdient. Het klimaat was ook wat aangenamer geworden. We hadden onderweg nog 3 andere nederlanders ontmoet waar we een dag middag getubt hebben op de bekende mekongrivier.
Het tubben begon allemaal vredig, 2 mega jonge loatjanen ofzoiets hadden ons midden op de rivier afgedropt met de rubbere band. Oke wat nu!!! De bedoeling is gewoon blijven zitten en wachten tot de stroming je meevoert. haha best leuk. Na 5 min begon het te onweren, Carlo ik weet niet of je dit leest, maar ik ben toch ook best een schijterd!!!!! zeker als je op openwater zit. daarnaast was de stroming zo sterk dat we niet bijna niet meer op land kwamen, Gelukkig hebben elene en ik een befaamde zwemtechniek en heb ik vroeger ook regelmatig op de sportschool gezeten dus was het voor ons eigelijk een eitje, maar de de rest van de meiden moesten we met de boot paar kilometer verder oppikken. ( haha, hoop dat jullie het lezen) . al met al allemaal goed terecht gekomen, S'avonds lekker ergens wat gegeten, gedronken, spelletje gedaan om vervolgens de volgende dag om 6 uur opte staan en op de fiets eiland rond te trekken.
Aan de andere kant van het eiland kon je met een bootje de mekong op en hele zeldzame dolfijnen zien (zijn er nog maar stuk of60 van op de wereld)uiteraard hebben we dat gedaan en het was zkr een hoogtepunt. helaas waren ze vrij schuw. Maar toch vanaf meter of 20 gezien. Wat best bijzonder is. Dag erna gingen we weer verder naar het volgende plaatsje Pakse.
Hier hebben we een 3 daagse motortour gedaan over het bolaven plateau. Dit is een route die je langs allemaal watervallen brengt.. Elene is gek op watervallen!! Dit was een toch door het echte binneland, waar je allemaal lokale mensen tegenkomt en naar je zwaaien. Echt super leuk!! Helaas zijn westersegeorienteerde restaurantjes schaars, oftewel die zijn er niet. Dus elke ochtend noedelsoep was het resultaat. Er was helaas ook niet op elke hoek van de straat een tankstation, dat hebben we geweten, op een gegeven moment reden we op een overharde weg midden door de jungle samen met onze reisgenoot joni. En ja hoor allebei in het rood!! ik weet dat je dan nog best aantal kilometer kan rijden, maar probeer dat maar even aan 2 vrouwen te vertellen.. uiteindelijk konden we bij wat lokale mensen een litertje kopen uit een cherry can en veilig verder.. Was werkelijk een schitterende ervaring ( kan denk een week niet normaal meer zitten van de pijn in m'n ass) .
We zitten nu in Pakse en gaan vanavond met de slaapbus richting vientiane om vervolgens naar viangvien te gaan en het beruchte tuben te gaan doen (dit is tuben met een heleboel drank) daar later meer over...
Wij willen jullie echt heel erg bedanken voor alle leuke reacties,, Dus blijf ze vooral sturen!!!!
Top 5 gekste momenten:
5. poepen in de natuur in mongolie
4. poepen op de tigerleaping gorge (china)
3. diaree in een hut in sapa met storm (vietnam)
2. poepen met ongeveer elk insect dat je kan bedenken om je heen (overal in azie)
1. zwemmen in de mekong
Heel veel liefs en Dikke kussen van ons
wat een ervaringen weer!!
Ben wel heel blij dat ik het allemaal alleen maar hoeft te lezen. Ben niet" zo'n" reiziger als jullie.
Veel plezier verder en tot de volgende keer. xx
Wel veel SHIT ervaringen , mies ,
het begon al lang geleden op een camping in frankrijk ,
weet je nog wel , drol ,
nog veel lol en tot later ,
kus en groeten voor jullie ,
kees
hi elene,
ik kan je voorliefde voorwatervallen helemaal begrijpen is aus, reden wij er ook regelmatig voor om. ultiem moment om er onder te staan.
vergeet niet af te kikken van al dat natuur kakken van jullie. denk niet dat pa en ma het zo leuk vinden als jullie op de steiger gaan zitten. hihi
wij hebben hier super raar weer elke dag is anders, kan super heet zijn tot winterjassen weer. is ook wel een beetje spannend.
he elene zijn je benen al bruin??
gr en kus je zus
Ha Elene en Michel
Leuk verhaal en wat een leuke top vijf
En ja ik zou het op prijs stellen dat je het thuis gewoon op de plee doet !
Een hele dikke X en geniet ! want voor je het weet zit je weer achter je bruine boterham.
echt leuk, klinkt heel goed allemaal!!!
jullie vermaken je daar wel.
gr jaap en joyce
Ik heb weer met heel veel plezier jullie verhaal gelezen.
Aangezien ik een beelddenker ben,kan ik me er aardig wat van voorstellen.
Dag lieve 'poepies'.Geniet ze verder!!!!!!!!!!!!
Dikke kussen voor jullie.
ha lieve schatten. ik volg jullie steeds. maar reageer niet altijd. dat betekent niet dat ik niet aan jullie denk hoor, kus van ons xxx
Hi!!!
Haha heerlijk verhaal, zo herkenbaar ook. BTW heb echt al van 3 andere reizigers gehoord dat ze af waren gedreven in die tube, totaal geen verband met zwemtechniek! ;) Vond het vet gezellig afgelopen week en echt weer raar om alleen verder te reizen -> moet weer alles in het Engels doen, kan niet meer wormen spelen en opeens heb ik een ipod 24/7 ter beschikking ;) Geniet nog even van jullie reis, veel plz in Luang Prabang en hoop dat onze paden elkaar nog eens kruisen.
Kus Joan
heej mies en elene
wat hebben jullie weer veel gedaan!!
echt super gaaf! jammer genoeg geen nieuwe foto's hihi
die vind ik leuk!!
een mooie top 5 hihi lekker veel poep hihi